Sunday, November 30, 2008

Belated Birthday Present :D


This is my newest precious gadget..
Kioshii gave it to me as a present for my belated birthday, for this year..
Yeaaayyy.. tercapai impian nk ada PSP..
Tiap2 hari dok melayan main game je.. including my lil bro.. dah macam addicted dah..:P
hehehehe...

Thank you Kioshii for this gift...
Love you.. always.. ;)

Wednesday, November 26, 2008

Apa saya buat sepanjang berada di Taiping?

EE, Stoode, Bal and Me


Apa akan terjadi sekiranya 4 orang yang kepala gile2 pergi trip bersama2? hahaha.. saya ada jawapannya..
Jawapannya.. SEMESTINYA GEMPAK DAN BEST!


Haha.. Semasa trip ke Taiping utk wedding shoot Kak Ita and Abg Wan, macam2 yang kami buat. Bertolak dari sini dalam pukul 6.30 pagi, hari Sabtu ( 22.11.08 ). Siap tapau breakfast kat McD lagi.. huhuhu, sedapnye. Sampai taiping dalam pukul 10.30 am.. laju jugak la si Bal ni bawak kete. hehe..

Sampai2 je.. terus shoot gamba dorang bernikah. Agak tension gak la saya ni nk amik gamba sbb tak pandai MANUAL MODE. Adoii.. tah pape2 je gamba yg saya amik. Tapi, xpe.. demi keazaman nk jadi photografer yg gempak, try jugak! ngiahahaha..

Then, after nikah ( skali lafaz je.. alhamdulilah ).. trus g makan kat homestay. Then, since hari ni takde pape majlis, kami sume gerak ke hotel yg diberi nama Casuarina Inn.. Nk tau sejarah dia..? Bangunan dia.. adalah bekas kem dan dorm tentera British masa zaman dulu.... creepy je bunyinya. Dah terbayang dah cite2 hantu yang ada kawat2 tu! MAKK!!... Masa sampai, agak gloomy dan seram gak suasana dia.. even receptionist dia pon sangat creepy. Haha.. Tapi, dapat tau yang hotel tu fully book utk 2 hari ni, so.. takde la risau sangat.. hehe.

Then, kami sempat singgah di Taiping Lake Garden. YEahh! Tercapai impian ku nk pergi tempat ni. Mule2 jatuh cinta dengan tempat ni masa tgk SEPI. Dorang shoot kt lake ni la.. sangat cantik! Sy siap cari lagi kerusi yang Tony Eusoff ngan Eja dating dalam cite tu.. haha.. last2, jumpa jugak. Happynye!
Then sempat lagi amik gamba lompat2 dengan dorang! iyahh.. memang kali ni berjaya lompat dengan gaya yang agak pelik. haha.. berkali2 jugak try amik pakai shutter, tapi tak berjaya. Last2 .. ee yg snapkan.. sian ee tak dapat join! hehe..


On Sunday, shoot wedding dorang.. majlis bersanding. Alhamdulilah, everything went ok.. cume saya kene byk pektis amik gamba, manual mode ngan composition. Stakat ni, amik gamba ok.. cume tahap nye still beginner. But, EE n Bal banyak tolong saya utk lebih paham camana nk amik gamba.. ;) Thanks korang!

Bakal pengantin tahun depan ( EE dan BAL ) :D

Kami bertolak balik dalam pukul 6 petang, sampai umah dalam pukul 11. Masing2 dah penat n mengantuk. Tapi sempat gak melalak2 dengan dorang masa dalam kete.. hehehe.. Pape pon, pasni saya memang nk g Taiping lagi, sbb kat situ banyak tempat leh melawat.. tak rugi kalau g sane.

Thanks to EE n Bal n Stoode for the experience..
Thanks to Pengantin Baru.. korang memang gempak! :D
and Thanks to Kak Ann sbb jaga kami dengan baik sepanjang trip kami di sane..;)

Cheers!
- Fana a.k.a Farsha

Wedding Shoot - Kak Ita and Abg Wan


Last Saturday, berpeluang ikut EE dan Bal ke taiping untuk shoot gamba wedding member dorang. EE dan Bal dah profesionally start buat wedding photography. Since saya budak baru blaja, request kat dorang kalau ada wedding shoot, sertakan saya skali ( saya muka tak malu :P ). So, dapat la saya ikut ke Taiping.

Went there for 2 days.. and it was a great opportunity and experience for me. Sonok gile kerana akhirnya dapat merasa jadi photografer rasmi wedding someone. hahaha.. slame ni nk start, tapi takde keberanian lagi sbb sorang2.. So, selepas trip ke Taiping, I gain a lot of knowledege!

Ee dan Bal pon banyak share info pasal photography ni.. thanks korang! Appreciate it.. ;)

Saya share skit2 gamba2 yg saya amik. Saya ni beginner lagi, so takde la cantik sangat.. :P





Lastly, thanks to EE and Bal kerana memberi saya peluang. Pasni ajak lagi tau! wahahaha.. and azam pasni, nk bli Wide lens.. wawawa..:P

Tak lupe, encik Stoode.. kerana jadi teman sepanjang trip ni..;)

ps: Nnt upload gamba lagi.. banyak sangat, tak tau nk pilih..:D

Monday, November 24, 2008

Saya kene tag!

Penangan wide lens kepunyaan ee! waaa.. mau beli!

Tagged by WarnaWanie:

* 2 names you go by
1. Fana
2. Farsha

* 2 things you wearing right now
1.Tudung yang agak2 kaler oren..
2.Baju kurung warna merah ( ayu.. :P )

*2 things you want very badly at the moment
1.New Wide lens! ( Inspired dari EE )
2. Gamba2 dari kamera EE dengan Bal ( masa kat taiping ) hehe..

*2 things you did last night just before bed
1.Kemas katil yang agak bersepah..
2.SMS kat kioshii..cakap nk tido.

*2 thing you ate today
1.Roti Nutella! :D
2.Roti Nutella ( Slice ke2.. )

*2 people you just spoke with
1.Mak
2.Kak Aza ( Opismate )

*2 things you are doing tomorrow
1.Esok? ermmm.. edit gamba..
2.Siapkan keje2 yg spatutnye :P

*2 longest car rides
1.Puchong to Terengganu - g wedding kak wani
2.Mumbai to Pune - Training in India ( bapak jauhnye perjalanan )

*2 favorite beverages
1.Milo Ais
2.Fresh Oren

*2+1 person who are chose to do this tag
1.Dyana
2.EE
3.Elia Juaini :D

Monday, November 17, 2008

A fun day, yesterday.. :)

Yesterday, was a super dooper great day for me. Me and my darling Kak Yong ( KY ), plan to go and mandi at Sungai Gabai. Actually, dah lame plan, smalam baru dapat tunaikan. So, ajak Bonda and Syarmin, plus family aunty Rozi ( Miera, Farah, Atira and Fikri ). Sy bawak Aniq skali.

Around 9 am sampai Sg Gabai. Bermandi sakan la kami. Tapi takleh upload gamba kat sini, bahaya. Hehehe..

At 12 noon, gerak kuar dr Gabai since orang dah ramai. Dah takde tempat kosong dah kat Gabai tu. Then, straight to Aunty Rozi's house. Sempat la kami makan2, siap tido lagi.

Later, in the evening, dorang ajak me to go for a photoshooting dekat taman near to their house. Ky and lain2 dah terjebak dengan gamba2 DSLR ni. Hehehe. So, jadila potografer tak rasmi mereka..:P BTW, the taman called TAMAN PUDU ULU. What a funny name..:P hehehehe...

Here are some of the pictures taken :

Our FRENSHIP star!

Adore them so8 much!

Beshfren - Aunty Rozi and Bonda


It was a great day. Happy to spent time with all this cute people. Love yu all!

Ps:

1) Thanks to Aunty Rozi, sbb sudi menerima kami di rumah nya.. :P
2) Thanks to Bonda, for her love for us.. ;)
3) Thanks to KY, sbb ajak g amik gamba.. hasilnya memang best!
4) Thanks to Min, kerana masih malu2 dengan saya..:P
5) Thanks to Miera, sbb sudi bangun dr tido utk ikut kami amik gamba..
6) Thanks to Farah, sbb sudi kasik akak share katil :D
7) Thanks to Atira, sbb sudi lompat banyak kali utk shoot gamba.. :D
8) Thanks to Aniq sbb tak buat 'perangai' sepanjang trip ini.. :P
9) And last but not least, to Fikri sbb sentiasa looks cute and adorable to me.. :D

Hehehe.. love ya guys!

Rayyan's official smile :-)

Comel! :D

Last Saturday, when to visit my new nephew.. Muhammad Rayyan.
Born on the first day of November, 2008.. ( Same day with my sister big day! )
Hehehe.. Seharian dukung dia. Rayyan ni kuat tido.. bayangkan dari pukul 4.30 kami datang,
dia tido je sampai kami balik. Hehe. But, no matter what, even he was sleeping, he looks cute.
Tak sabar nk tggu dia besar, mesti lagi cute! Yeay!
Love yu Rayyan! :D

Cheers!
- Fana a.k.a Farsha

Saturday, November 15, 2008

Inspired by My Litlle Attryssa ;)

Client : Crocs :P
Talent : Nor Dini Attryssa Bt Mohd Shukri Hussain
Location : Keramat, Kuala Lumpur
( Copyright to Fanapicaholic )


Today was a fun day.. Just got back from Kak Shima's and Abg Sukri's house.
Hajat di hati nk melihat Mohd Rayyan yang baru berusia 15 hari..
Tercapai niat ku itu! But, this post it's not about Rayyan.. ( Nnt akan di update :D )
Today's post for my Little Attryssa, Rayyan's sister..
Took a lot of her pictures today.. and one of them gave me an idea to create somthing.
This is not the official advert for CROCS.. just something I did for my own enjoyment, besides practising my skills for advertisement. Ngiahaha.. :D
Isn't she cute? :D

Cheers!
- Fana a.k.a Farsha

Friday, November 14, 2008

Ingat kat katil je skang ni...


Skarang dah pukul 12.12am..
Saya masih tak tido lagi..kerana menyiapkan keje yg spatutnye kene hantar esok pagi..
Saya ditemani 2 bodyguard - Mazli n Mujib.. hehehe..
Tapi mostly keje saya dah siap, tapi cam kesian plak kat dorang ni, kalau saya tinggalkan..
Dahla mr mujib yang jadi saver malam ni.. dia lah yang tolong setelkan mostly masalah keje saya ni..
Cayalah mr mujib!

Waa.. antoknye..
Dah la lapa, tak dinner lagi...
esok nk siapkan keje Alliance Bank pulak..
Adoila....
Takpe, cari rezeki kn?
Mesti mak, abah, dyana, rai and aniq tengah lena dibuai mimpi kat atas katil..
Termasuk la Kioshii saya, mesti dah berdengkur kan? Tak gitu kioshii? :D

Tuesday, November 11, 2008

Cerita RM 1.00


Just now, had dinner with my siblings and my father.. Hari ni mak takde, gi kursus kat Jalan PJ agaknya. 3 hari kurusnya.. so, tinggallah kami anak beranak 5 orang kat rumah. Had our dinner. Tak tau kenapa, muka masing2 mencuka je. Tak tau la samada disebabkan sbb mak takde, atau masing2 ada masalah masing2..

Lauk udang dan kari ayam yang terhidang pon, tak luak sangat.. pelik kn? Erm.. maybe sbb mak takde, masing2 terasa kot, walaupon kalau mak ada, kami kene bebel je..:P hehe..

Then, after dinner, siap2 kemas semua, sy masuk la bilik. Hajat di hati nk siapkan keje yg sepatutnya disiapkan. Sampaikan apabila Kioshii saya ajak gi mamam aiskrim pon, saya terpaksa menolak. Bukan tanak, nak sangat2.. tapi tgk abah yang takde mood, cam takut je nk tanye. Hehehe.. So, tangguh dulu yek kioshii..

Then, buat la keje kat PC.. suddenly Aniq, my brother masuk bilik.. dengan muka penuh syahdu dia cakap :

Aniq : " Fana.. aniq nk mintak seringgit boleh tak?" ( He calls me Fana, runs in the family :D )

Fana : " Seringgit? Aniq nk buat ape? "

Aniq : " Em.. kalau aniq cakap dengan fana, jangan cakap dengan abah tau?"

Fana : " Ok... Apasal?"

Aniq: " Aniq nak beli BIDAMAN kat sekolah, kawan aniq cakap ada jual. RM6.. aniq tak cukup seringgit je.."

Saya pandang je muka dia.. dia buat muke kesian.. hehe. Tak sampai hati plak kalau tak kasik. So, sy pon capai la wallet, kluarkan RM1, kasik kat dia.. Dia punya la happy.. siap jerit nk bli BIDAMAN esok. Hehe.. Kelakar je..

Then.. smbung la buat keje. Tibe2, Aniq datang lagi...

Aniq : " Fana.. nk lagi seringgit boleh tak?" ( kali ni lagi meliang-liuk badan dia sambil bercakap )

Fana : " Aik? Tadi kan dah bagi.. kenapa nk tambah lagi?" ( Dah mula was2 dengan niat dia.. takut dia tipu )

Aniq : " Aniq dah ada RM4, aniq simpan. Pastu tadi fana dah kasik kat aniq seringgit, so dah RM 5.. tinggal lagi seringgit je tak cukup.. plisss "

Siap plssss tu? Budak 8 tahun pandai merayu2 nk mintak duit. Haha.. smtimes, adik saya ni tak sepadan umur, gaya pkran dia agak matang. Hehe.. Saya tanye la dia :

Fana : " Knape tak mintak Kak Dyana ( kakak sulung )?"

Aniq : " Tanak la.. dia cam garang je.."

Saya tergelak je.. Rasa cam chumel je adikku yang sorang ni. Then, amikla wallet, kasik dia another RM1.. Dia menjerit lagi kali ni, tapi ditambah dengan pelukan. Dia peluk saya, sambil cium pipi..sambil kata " Thank u fana.. sayang fana.."

That time, I just thought that, I really greatful to have a little brother called ANIQ. He's cute and adorable. Sampaikan RM1 tu, saya rasa macam nilai dia dah macam Rm1 juta.. bila saya bagi kat dia. :) Hehe..

And now, he is sleeping + snoring on my bed, holding the RM6 in his hand. ;-)

Monday, November 10, 2008

G.I.R.L.S Fun Day!

( Rai, Dyana, Me and Mom )

Yesterday, went shopping with my Mom, Sisters ( Dyana and Rai )..
As a conclusion, we went to Semua House, Alinas, SSF Deco Mart and some stores which sells woman's clothing..
The objective of the day, to went out and look around for my sis's engagement 'hantaran'..
Well, instead of 'surveying', we all end up buying.. ;P ngiaahahaha...

My mom bought a lot of stuff at SSF deco mart, most of them is for the hantaran..
Meanwhile, I bought a blouse which look like a baju kurung.. hehe..
And plus, buy a 'jubah' as my preparation for January..
Preparation for what? Wait n See.. ;D

We all had fun yesterday.. the great thing to watch is, Dyana's face.. She looked worried and exhausted.. maybe she was thinking about the budget for her engagement day.. well, if u want to get married, u need a lot of money.. rite? :D

Ps : Hey! I've got another henna today! yeay! it look much better than the previous one which I had from the pasar malam..:P

Sunday, November 9, 2008

Berriadah sambil Menyambut Burfday Syakir.. :)

The best shot that I've captured..

Last night, Abg Jiji ( My selang 2 umah neighbour ) ajak sy ada family utk g main badminton kat Kelab Komuniti Cyberjaya. Dah lame tak xcercise katanya.. hehehe. Memang pon, ni pon dah rase cam dah put on weight! ahhh.. tension je. So, after plan everything, my dad pon sempat book kan court utk mlm ni.



So, about 7.40pm, gerak dengan abah.. mak tak dapat pi, ada meeting Kat Ulu Slangor. Dyana pon tak pi, dating ngan bakal tunang.. whehehe.. so, g dengan Abah, My younger sister and My little bro.. and also keluarga jiran lagi satu, Mr. Nazri and wife and kids. Sampai sane around pukul 8. Trus main badminton. wahhh seronok nya dapat xcercise. Tanpa buat warm up, trus blasah main.. haha.. memang sakit2 badan la gamaknya mlm niii...

Mr Nazri and Abg Jiji

Pastu prtner up with Abg Jiji, lawan dengan Mr Nazri and Kak Wan ( Wife abg Jiji ).. huh! Kalah teruk nye.. hahaha.. Mr Nazri tu pandai main, memang aaa... Pastu lawan 2 set dengan my sis and Mr nazri lagi, kalah jugak! Adoii.. wat malu kaum jee..:P But, it was fun apabila dikalahkn..:P

( Birthday Boy-Syakir )

( Mummy and Daddy )

Aniq, Syakir, Izzah and little Hani Natasha..;)

Then, after setel main for one hour, abg Jiji bawak KFC, nasi goreng, drinks.. so, makan la pastu.. daripada workout tadi, dah turun setengah KG, pastu naik balik sbb melantak banyak! :P hahaha.. lawak je.. Then sambut besday Syakir, anak ke 2 abg jiji.. hehe.. besday dia yang ke 8 tahun..:)


They are best buddies - Aniq and Syakir

Then, abah belanje main pool table.. main la dengan tiada bakatnye.. hehehe... ;) Paling pro main pool table, abah la.. sbb dia dah biase main masa zaman dia blaja kat Winsconsin dulu.. hehehe...

Pemain Pro - Abah

Around 11 pm, kami semua balik. Sampai umah je, Tuhan je yang tau betapa sakitnya tangan kanan saya... But, it was fun.. ;) Sonok sangat dapat lepak2 dengan these 'cool' neighbours.. dah macam adik badik..:D

ps : Buat Syakir, Slamat ari jadi yang ke 8.. smoga panjang umur, diceriakan slalu, mummy and daddy terus menyayangi Syakir.. and, nnt tuntut RM 5 kat kak Rai.. :P sbb dia kalah betting dengan syakir smalam! Wuuhuu!

Friday, November 7, 2008

Dah ready ke ni..?


Semalam, after had dinner with my family, my elder sister ajak g butik DIOS, dekat Puchong Permai. Dia cakap nk cari selendang utk bertunang nnt and also Corset ( Betul tak ejaan? ) hehehe..
Pilih .. jangan tak pilih...

Sampai sane dalam pukul 9 pm.. Masuk kat levele butik pengantin, wow.. banyaknye baju pengantin.. cantik2 plak tu.. hahaha.. Ni yang rase nk kawin ni..!! ( Haha.. sbb baju cantik je nk kawin.. ).. Pastu, window shopping sambil2 snap gamba baju sbb my sis nk cari idea untuk jahit baju tunang dia..

Then g section selendang.. my sis nye tema warna oren, so.. cari selendang yang sesuai. Last2 dia plih warna putih, kang kalau sume oren, tak appeal plak.. hehehe. Harga selendang tu pon dah range from RM 80 - RM 100.. Pastu g cari korset plak, kata akak tu kene tempah.. sbb stok takde.. heehehe.. sian akak i!


Selendang putih.. cantik!

Erm.. sambil2 jalan tu, dok pk.. kalau nk kawin, kene pakai banyak duit kn? Baju la, plamin la, make up la, makan lagi, khemah lagi.. fotografer lagi.. huiyoo.. x sanggup nk pk! :P.. hehehe.. tapi pape pon, biar kakak sy kawin dulu.. saya nye turn blom lagi.. hahaha..

Slagi makcik2 saya tak tanya soklan cepumas... " Ko bile nk kawin..?".. slagi tu secara rasminya belum sampai turn saya lagi! :D Hehehehehe...

Last2.. ada orang lain plak yang syok nk kahwin.. hahah.. my little brother..
Dia yang dok try baju pengantin lelaki..:P

Tuesday, November 4, 2008

Trip to Bukit Berembun with GMS :D

Last Sunday, 2nd November 2008, sy berpeluang join Trip yang company saya bekerja skang.. ke Bukit Berembun, Raub, Pahang. Kalau tak pergi, kene tunjuk sbb. Hehehe.. So, sy memang g.. lagipon tak penah g sane.. so ape salahnye join kn? merasa n tengok tempat baru..;)

Kitorang bertolak seawal 6.30 pagi wooo.. nasib baik abah ku rajin nk hantar ke Subang, thank abah! Sampai2 je ada 3 bus.. ramainye! Almaklumla.. semua staff g..;). Bertolak.. then lebih kurang after 1 hour, stop kat RNR Genting Sempah utk breakfast. Mak aiii.. sejuknyee.. sbb hujan pagi tu.. hehehe. Had breakfast with Kak Aza, Kak Pu3 and Kak Wan. Kami berempat je wanita melayu yg join this trip.. hehe. Most of GMS staff is Chinese..:)

Pas makan, trus gerak ke Raub. Sampai sane dalam kul 10.30. Trus naik 4WD, syarat nk naik ke waterfall Bukit Berembun kene naik 4WD. Eksaited ni! Sbb tak penah naik. Naik 6 orang.. the journey took about 45 minutes. Jalan dia.. yarabbii.. tanah merah, berbukit, gaung kiri kanan! waa... Tapi respek kat driver, dia memang terer drive..:P hehehe... Tapi sakit badan sbb kene libas kiri kanan kat besi 4WD tu. heheh..

After that, sampai kat waterfall... wahhh sangat cantik! Skali tgk macam air terjun kat sungai gabai. Sayangnye, hari ni air keruh sbb hujan tak benti dari smalam. So.. memang tak jadi la nk mandi. Stakat main2 air aje la aljawabnye. Slain main air, snap2 gamba dengan kakak2 tu. Skali tgk kaki sy berdarah.. buat dek je la.. skali ada orang jerit.. "Waaa..pacat!".. Rupenye kakiku digeget pacat. Dah gemuk dah pacat tu isap darah ku... ptt la darah tak benti! Trus terbatal niat nk main air lame2...
( Pacat dah gemuk! )


Hahaha.. pengalaman2! Tapi takpe.. bukan snang nk kene geget pacat tau! Dalam banyak2 kaki2 gebu kat situ, kaki sy jugak pacat tu geget. mesti ada sbb..:P hahahhaa... ( Pasan! )

Dalam 12.30.. trun balik ke Raub tadi..naik 4WD. Lagi kaw2 dia bawak..dah rase macam roller coaster je. Hehehe.. but i think, that was the most ecxiting one.. naik 4WD! :D Then, had
our lunch.. and smbung journey ke merata2 tempat...
1) Kilang Tauhu
2) Sempalit Groundnut Factory and
3) Abalone Mushroom Factory

Masa g melawat kilang2 tu, skadar tgk ala kadar je.. sbb masing2 dah penat2. Most of the factory, sumenye kecik2.. family punye business kot agaknya. But, sy share some picture yg saya amik..;)

After melawat, dalam pukul 5.30, trus gerak ke Bukit Tinggi, for Company Annual Dinner.. Kami makan nasi bungkus je. Hahaha.. ada sbb berlaku perkara sebgini.. tapi malas nk cite. :P Pape pon, berbaloi g trip ni sbb dapat naik 4WD, pi air terjun baru, kene gigit pacat, and paling best.. dapat lucky draw RM300! Yeayy! Tapi lagi best Kak Wan, dia dapat lucky draw RM 1500! Wahhh.. Kak Wannnnn...blanje kamiii!! :P

It was a fun day.. Thanks to GMS for giving me the opportunity! :)

Monday, November 3, 2008

Welcome to the world, Rayyan

( Little Rayyan with Little Uncle Aniq - Hey! His smiling.. ;) )
Image by : Dyana Suraya's HTC Touch


Hey.. bertambah lagi satu agenda menarik pada tarikh 1 November 2008. After selesainya majlis merisik kakakku, tibe2 dapat call from abg sedaraku, Abg Shukri.. his wife telah selamat melahirkan baby boy lepas Asar tadi.. alhamdulilah... wahh.. termakbul jugak doa Dyana, dia harap pas dia selamat dirisik, the baby would be born.. and i guees, it come true! :D

Sy takde chance lagi nk g tgk baby baru.. but, my parents, my sis and aniq went to see them on Sunday. And the baby's name is, Mohd Rayyan Bin Mohd Shukri Hussain. Wahh.. manjanya nama itu.. and cute too! heheh..

Ape2 pon.. congrats to Abg Shuk and Kak Shima.. im really2 happy for you guys! Nnt adik datang ek. Plan nk bli kasut adidas superstar utk this baby.. hehehe.. takde keje kan!? Yeay.. lovely Rayyan..Slamat datang ke dunia..;)

Merisik, risik, dirisik! :D ( Kakakku dah dibooking! )

Tarikh 1 Novemmber 2008 will be one of the meaningful day for my elder sister. On that day, satu rombongan akan datang bagi merisik dirinya.. bak kata commercialnya, dibooking! hehee.. Im happy for her.. Dia dah lame couple with my future brother in law, Mohd Hezri Fazhan. wahh.. nama penuh gituu...

Segala persiapan, telah siap disediakan oleh my beloved mom.. semangat jugak mak sy ari ni.. hehe.. dia masak bihun goreng, popia goreang, kuih lompang, nasi dagang, ikan tongkol and tembikai! wahhh banyaknye.. mostly mak sy yang masak.. cayalah mak!


So.. perancangannya rombongan nye akan datang pada pukul 3. So.. kitorang kemas2 umah.. sapu2 umah sume. Dalam pukul 2.30, jiran2 dah datang. Mak n abah ajak jiran2 yang rapat2 je.. Abg Jiji and Kak Wan, Cik Maznah, Cik Biah n Cik Kamal and my aunty.. And Mama and Bapak pun datang same..:) siap bg kek lagi.. hehee..

( Mom and Dad )

Rombongan tiba pada pukul 3.45 pm.. So, memula tanya2 kabar.. then terus bincang pasal detail2..:P. Sy selaku potografer rasmi tak official, snap gamba aje la.. :P hehehe.. But one
thing yang paling best nk tgk, muka akak ku yang eksaited nk dirisik.. aahahaha.. :P

( Rombongan )

So.. the details are :

1) Hantaran - RM10k ( woooo.. :P )
2) Engagement date - 20 Disember 2008
3) Dulang Hantaran - 7 berbalas 9

Alamak.. satu detail dorang tak bincang, tempoh nk bertunang.. :P hehehe.. tapi, menurut telingaku ini yg mendengar.. "Pasal tempoh tu, biarlah dicepatkan.. tanak lambat2.. takpela! kita bincang masa bertunang nnt ye.."... hehehehe...

( The Ring - cam horror je bunyiknya..;P )


Pape pon, I'm happy for my sister.. Dyana Suraya.. ingat pesan ku, pasni takle
h gatal2 ngan laki lain, taleh gaduh2, taleh main clash2 dah.. kene setia pada yang satu.. hehe..

( She's Booked! :D )

" Adik doakan hubungan Dyana n Abg Hezri kekal hingga ke jinjing pelamin.. and sehingga ke akhir hayat.. insyallah.. love ya sis.." :)