Monday, October 27, 2008

Apa ada kat Tanjung Harapan? :D and.. suaraku hilang disebabkan Euro Fun Park! :D

( Sunset at Tanjung Harapan )

Last nite..was a great nite. Abg Jiji, our neighbours wanna treat my family for a dinner. Hehe.. Dia dapat durian runtuh agaknya. So, after open house rumah Ili, terus gerak ke Pelabuhan Klang, nak makan kat Bagan Seafood Restaurant. Bertolak pukul 6, 3 kereta gerak skali. Keluarga Pak Wahab, Keluarga Pak Nazri, and of course Keluarga Abg Jiji.

Sampai sane around 6.45pm, so ajak abah g Tanjung Harapan. Harap2 dapat amik gamba sunset.. nk test kamera ku! hehehe.. sampai je, trus jadi paparazzi.. snap sane, snap sini..! :P


Yang jadi mangsa, jiran2 tetangga la.. hehe.. Nasib baik la mak2 and ayah2 ni sporting gile..:)

( Mummies and Daddies yang sporting..:D siap pose!)



After about half an hour there, trus gerak g ke kedai makan.. anybody knows about this place..? Actually banyak kedai seafood kat situ, but I prefer makan kat Bagan Seafood Restaurat, jauh lebih sedap! :D

Makan banyak gile mlm ni.. hilang niat nk diet.. hehehe.. but, thanks to Abg Jiji, kerana sudi belanja kami2 semua... Pas mkn2 seafood, sempat mkn eskem and buah lagi tu.. ngiahahaha...About 9.30, masing dah kenyang.. Kami ramai2 menjerit.. "terima kasih abg jiji!".. haha.. terus merah mula Abg Jiji menahan malu.. kuang3x..


After that, journey back home. But tetibe ternampak spotlite and byk lampu2 kat area Jusco Bukit Tinggi.. suddenly my elder sister said, "Ha.. ada funfair!".. apa lagi, suh abah bagi signal, masuk situ ler.. tige2 kereta terus belok masuk ke kiri.. hehehe..


Sampai2.. apa yang saya nampak.. roller coaster, ada ferris wheel, ada train, ada solero shots macam kat genting, ada tomhawk and macam2 lagi... waaaahhh! masing2 dah tak sabar2 nk g... so, kami parking..pastu SERANGGGG!!!.. Kitorang sume gile nk merasa naik sume bende.. and seriusly ckp, all the rides memang gempak seperti di Sunway Lagoon and Genting!


Memula naik a ride, rupanya macam cawan.. naik dengan Aniq, Dyana and Izzah, ank jiran ku.. mak aii! Dia punye melayang.. Tuhan je yang tau! macam nk tercampak dah diri ku ini..!!!! Then, naik Tomahawk, skali tgk macam Times Square nye.. naik dengan adik bradik.. memula ingat simple2 je.. skali naik, Ya Allah.. sy jerit ketakutan.. ni stok menjerit tahap dewa punyee... adoii.. sampaikan masa turun, melayang and terhuyung hayang kitorang buatnya...

Pastu.. layan anak2 kecik la.. My brother, Izzah and Syakir, and Hani.. bagi dorang naik train, kereta, bumper car and many more..;) Sempatla ayah2 nye main BINGO.. hehehe..

But.. serious cakap, korang mesti g tempat ni.. kalau takde masa nk g Sunway Lagoon and Genting, g EURO FUN PARK, belakang JUSCO BUKIT TINGGI.. dia ada about 4 extreme ride.. 3 roller coaster i think.. Masuk RM 3 for adults, and RM 2 for kids.. Maximum charge for extreme ride is for RM8..

So jom! pergi pusing2 kepala..:P hehehehee....

3 comments:

whitelilies said...

"After about half an hour there, trus gerak g ke kedai makan.. anybody knows about this place..? Actually banyak kedai seafood kat situ, but I prefer makan kat Bagan Seafood Restaurat, jauh lebih sedap! :D"

bila lagi nk pegi sesama kita? :>
kereta dah bertambah ni.. :p

cantik gila gamba sillhouette tu.. background sunset, ai suke sangat!!
jom la pegi situ..... pleaseeeeee~~

Warnawanie said...

wah wah wah...
adikku sorang nih...
dah berblogging ghupernyer...

ekekeke...
selamat datang ke dunia bloggers..

Welcome to da club ;)

inie-chan said...

ngeeee....
silonoknye~~~
smpi bile abisnye euro fun park ni???