Thursday, October 30, 2008

Frens A.K.A Angels ;)

It almost 10.15 pm.. Mak and aniq tengah kusyuk tengok Kekasihku Seru kat TV3.. today is the last episode, so I guess satu mostly all the malaysian tengah tgk TV3.. yang minat cite melayu je la.. hehehe..

Just now, went to my neighbour's House.. Cik Ana dan suaminya buat open house.. today last day raya, so.. penutup la alamatnye.. hehe.. dapat merasa makan Laksa Sarawak.. sedap jugak, tapi masam2 skit kuahnye..;)

Then got home at ten just now.. dok pk2 nk buat ape.. cam buhsan je.. so bukak PC, bukak folder gambar2 lame.. Punyela banyak gambar dalam PC ni.. ada dekat 40 gig dah ha.. wawawaa.. tak burn lagi. Yang dah tersedia burn, jangan cakap la.. dah beratus2 gig dah.. heheh..

Then terbukak gambar dengan angels2.. kanak2 riang yang ku kenali di MMU.. suddenly, miss them so much.. tak tau knape, kalau lepak dengan dorang ni.. memang tak hengat dunia. Diibaratkan.. tibe2 masalah2 yang terkumpul dalam kepala semuanya ilang.. ehehehe..




This picture was taken on 5th April 2008.. masa ni jumpa kanak2 ni kat Sunway Piramid.. berjalan2 and hangout together.. Kalau tak salah, Fatheem and Elia yang ajak amik gamba kat tingkat atas.. kat booth2 yang comel2 tu.. bayangkan lah, ada brape orang nk fit satu screen kecik.. but somehow, we all managed! heehe..

For this picture, it was taken at Alamanda Putrajaya.. another great nite with them. Pas mamam kat Secret Recipe, g camwhore lagi dekat Palace of Justice.. hahaha.. kalau satu malam kuar ngan dorang ni, memang beribu2 gamba tercipta..:P
Kalau nk diikutkan cerita masa kat MMU dulu, kitorang sume tak satu geng pon.. masing2 ada geng masing2.. and as for me of course, sume geng saya masuk, sbb saya sorang je tak duk hostel time tu.. masa 1st year je dok hostel, lagi 3 tahun.. dok umah dengan family.. hehehe...

But somewhere in those years, we managed to get to know each other.. and getting close and closer day by day.. I guess that was meant to be..:) I'm glad to be frens with them.. and I'm glad that they were born to be my frens..;)

Love ya guys.. and miss ya guys so munch2..!! XD

p.s : Ada lagi yang takde dalam gamba ni.. Jenny, Mr. Lann(ada gamba kat post open house umah ili ), Kak Sya.. Nnt kita kuar camwhore same2 yeh..;) Hehehe..

Wednesday, October 29, 2008

Aura Deepavali..! :D


" Excuse me, I want to do henna..."

" Can..! "

" But.. only on this one finger.."

"Cannot!..."

" Whyyyyyy....?" ( Ingat tak iklan U-Mobile? :P )

( Tak tau knape, tetibe teringat iklan U Mobile yang nk buat Henna tu.. masa sy buat henna ni.. heheh )

Today, my siblings and I go to pasar malam near my house. Hehehe.. tibe2, ternampak ada perempuan India ni buat henna.. apa lagi, serang la kami adik badik.. :P

Hehehe.. part paling best, mak blanje.. yeheeee! Syioknyee....


Inilah hasilnya.. Oh ye, yang tangan Aniq tu, hasil ciptaan mak.. dia tak ikut g pasar malam, sbb tu tak dapat buat.. hehehe.. Harga henna tu Rm 3 je.. oh, saya punye je mahal skit.. RM6... Henna ni tahan la seminggu.. perempuan India tu siap pesan, "Jangan basuh pinggan slalu, nnt cepat ilang..".. hahaha.. Masa tu, Mak saya memandang sinis ke arah anak2 daranye.. :P hehehehe..;)


Selagi belum tutup mata.. kerje..kerje..kerje.... :P


Nampak tak ada gadis berbaju kurung bertudung purple..? hehehe.. itulah diriku sedang rajin bekerja..
( Cought on CCTV kat office .. :P )

Hari ini pakai ayu2 skit.. kunun2 nk ada smangat kerje bile pakai baju lawa2.. ngiahaha.. perasan je...

Today kene buat advert untuk Alliance Bank.. dari tadi dok ngadap je pc tu, idea tak timbul2..

wawawa.. cepat la idea.. datang kepadaku! :D

Cheers! XD

Monday, October 27, 2008

Apa ada kat Tanjung Harapan? :D and.. suaraku hilang disebabkan Euro Fun Park! :D

( Sunset at Tanjung Harapan )

Last nite..was a great nite. Abg Jiji, our neighbours wanna treat my family for a dinner. Hehe.. Dia dapat durian runtuh agaknya. So, after open house rumah Ili, terus gerak ke Pelabuhan Klang, nak makan kat Bagan Seafood Restaurant. Bertolak pukul 6, 3 kereta gerak skali. Keluarga Pak Wahab, Keluarga Pak Nazri, and of course Keluarga Abg Jiji.

Sampai sane around 6.45pm, so ajak abah g Tanjung Harapan. Harap2 dapat amik gamba sunset.. nk test kamera ku! hehehe.. sampai je, trus jadi paparazzi.. snap sane, snap sini..! :P


Yang jadi mangsa, jiran2 tetangga la.. hehe.. Nasib baik la mak2 and ayah2 ni sporting gile..:)

( Mummies and Daddies yang sporting..:D siap pose!)



After about half an hour there, trus gerak g ke kedai makan.. anybody knows about this place..? Actually banyak kedai seafood kat situ, but I prefer makan kat Bagan Seafood Restaurat, jauh lebih sedap! :D

Makan banyak gile mlm ni.. hilang niat nk diet.. hehehe.. but, thanks to Abg Jiji, kerana sudi belanja kami2 semua... Pas mkn2 seafood, sempat mkn eskem and buah lagi tu.. ngiahahaha...About 9.30, masing dah kenyang.. Kami ramai2 menjerit.. "terima kasih abg jiji!".. haha.. terus merah mula Abg Jiji menahan malu.. kuang3x..


After that, journey back home. But tetibe ternampak spotlite and byk lampu2 kat area Jusco Bukit Tinggi.. suddenly my elder sister said, "Ha.. ada funfair!".. apa lagi, suh abah bagi signal, masuk situ ler.. tige2 kereta terus belok masuk ke kiri.. hehehe..


Sampai2.. apa yang saya nampak.. roller coaster, ada ferris wheel, ada train, ada solero shots macam kat genting, ada tomhawk and macam2 lagi... waaaahhh! masing2 dah tak sabar2 nk g... so, kami parking..pastu SERANGGGG!!!.. Kitorang sume gile nk merasa naik sume bende.. and seriusly ckp, all the rides memang gempak seperti di Sunway Lagoon and Genting!


Memula naik a ride, rupanya macam cawan.. naik dengan Aniq, Dyana and Izzah, ank jiran ku.. mak aii! Dia punye melayang.. Tuhan je yang tau! macam nk tercampak dah diri ku ini..!!!! Then, naik Tomahawk, skali tgk macam Times Square nye.. naik dengan adik bradik.. memula ingat simple2 je.. skali naik, Ya Allah.. sy jerit ketakutan.. ni stok menjerit tahap dewa punyee... adoii.. sampaikan masa turun, melayang and terhuyung hayang kitorang buatnya...

Pastu.. layan anak2 kecik la.. My brother, Izzah and Syakir, and Hani.. bagi dorang naik train, kereta, bumper car and many more..;) Sempatla ayah2 nye main BINGO.. hehehe..

But.. serious cakap, korang mesti g tempat ni.. kalau takde masa nk g Sunway Lagoon and Genting, g EURO FUN PARK, belakang JUSCO BUKIT TINGGI.. dia ada about 4 extreme ride.. 3 roller coaster i think.. Masuk RM 3 for adults, and RM 2 for kids.. Maximum charge for extreme ride is for RM8..

So jom! pergi pusing2 kepala..:P hehehehee....

Open House di rumah Ili :D

On Sunday, 27 October 2008.. saya dapat jemputan 5 jemputan open house. Wah! Banyaknye.. but, atas sbb tertentu, tak dapat nk g semua.. Itu pon baru ada kat rumah dalam pukul 3.. Call Miss Rina Keiko.. cakap kat dia, kemungkinan tak dapat g umah Ili.. dia insist jugak suh datang.. kata dia, Hanna n Why dah ada kat sane.. alamk! serba salah plak kalau tak g..

Trus siap2, pukul 4 terus kuar.. berpandukan map hikmat yang dibekalkan oleh Ili di fesbuk, slamat gak sampai umah dia tanpa sesat.. muahaha.. Sampai2 Ili, Hanna, Rina n Why dah ade..

Sempat la mam lemang beberape ketul.. wah! sedap, tapi pedas skit.. whehehe..

Then, dorang ajak amik Miss Lan n Paiz kat Subang Parade.. so, naikla kete NAZA SURIA baru Ms Rina kitaa..! waaa.. bestnye naik kete baru.. syokkk... je.. hehehe.. Tapi Ms Rina agak nervous nk bawak kete.. hehehe.. sian dia kene sakat2 dengan dak2 ni..:P

Then, after fetch the Miss2 glamer.. g jalan2 plak kat area banglo subang.. ala2 Beverly Hills kata Ili.. hehee. Memang pon! Meleleh je air liur tgk umah2 banglo kat situ.. besar2.. siap ada basement! wahh.. keji! Takpe2.. simpan impian nk banglo satu hari nnt... ( selepas beli kete la.. of course..:P )

After that, straight to rumah Ili. Sempat ber'camwhore' dengan angels2 yang ada.. tu la hobi kami kalau nk tau..:P hehehe... about 5 smthing, me have to get back, sbb pasni nk g Klang plak.. ada orang nk banjer! yeay!



P.s : Anyway, today was a great day.. but missing a lot of them who can't join us today.. ( Que, Bebe, Fatim, Farah, Jannah, Ronal, Sara, Nita.. and sape lagi yek? Hehe.. Semua la.. Rindu my angels.. ).. Oh ye, nnt saya upload sume gamba kat fesbuk yeah! Tunggu...;)

Mana satu nak ni..???

Last 2 days, went to Digital Mall kat PJ dengan ofismate ku, Kak Aza.. dia nk menunaikan salah satu impian dalam wishlist dia, nk beli laptop. Since, sy tak buat ape2 after keje half day, temankan dia g sane.. ingatkan mana lah Digital Mall tu, rupanya dekat je dengan TGI Friday's PJ.. hehehe..

Sampai sane.. g lunch dulu kt KFC, then trus masuk Digital Mall.. masuk2 je, wahhhh.. rambang mata den.. hehehe.. dr bende2 kecik, sampai la bende2 besar untuk PC ke, handphone ke.. penuh! wa....sakit jiwe..

So, kami memulakn proses men'tawaf' every floors yang ada kat situ.. Rambang jugak la mata dok tgk woofer, laptop, pc, LCD.. sampaikan hedphone pon dah terasa nk beli.. huahahah.. tapi takpe, kuatkan smangat dan temankan Kak Aza.. setelah lebih 10 kedai kitorang singgah, akhirnya Kak Aza beli jugak laptop.. jenama HP.. yeay!


( Kak Aza dengan laptop barunye .. :D )

Yeay.. tambah lagi sorang dalam list YM.. so, kitorang gerak kuar dalam kul 3.00 petang.. pastu sambung kat IOI, g soping plak! Sy ler yang habiskan duit kat IOI.. hehehehe..:)

It was a great day dengan Sis Aza.. :D

Friday, October 24, 2008

My own Definiton of DIVINE


Definition of DIVINE

1) Supremely good or beautiful; magnificent: a divine performance of the concerto.
2) Extremely pleasant; delightful: had a divine time at the ball.
3) Heavenly; perfect.

My own definition of DIVINE :




My Family : Abah, Mak, Dyana, Me, Rai and Aniq :)


Just joined as a blogger! :D

Asalamualaikum.. hehe.. today saya berjaya mencipta blog untuk mengekspresikan diri ini kepada dunia.. ngiahahaha.. actually, dah lame berhajat nk buat blog, tapi asik tergendala.. so today, 24 October 2008, I post my first ever words to my blog! yeay! ;) Kepada blogger2, sile beri tunjuk ajar.. hehehe..:)

I will try to be active as much as possible.. hope this blog can make my life more exciting and interesting than before.. cheers! :D