Friday, December 26, 2008

A nite with Dya :-)



Had a dinner with this lovely young lady, Dya..
Met her about 2 years ago through a fren..

Dah lame tak jumpa Dya ni, and dah janji nk belanja dia makan satu hari ni..
So, alang2 dia ngah cuti, jumpa la dia 2 hari lepas...

Belanja dia secret recipe.. ehehehe..

Mengah jugak kami nk habiskan makanan...
and the cake! Sangat sedapp! :D
It was a great nite..

To Dya, do study hard k..
Kene rajin2 blaja tau.. hehe..
Takleh memain.. nakal takpe! :P whehehe...

And thanks for everything yang pernah Dya buat utk akak slame ni..:)

Akak takkan lupe semua tu..:)

Kem salam kat abang sayang.. ehehe..
Love yaa Dya~ :)


Cheers!

- Fana a.k.a Farsha

Wednesday, December 24, 2008

She's officially engaged! Congrats my dear Dyana! :D

20.12.08.. another tarikh bersejarah buat my family.. My elder sister, Diyana Suraya Bt Wahab telah selamat melangsungkan pertunangan dengan buah hatinya, Mohd Hezri Fazhan. Hehehe.. Alhamdulilah, semuanya berjalan dengan lancar. Setelah penat lelah mak buat preparation rumah, abah menyediakan catering utk jemputan, Dyana tension2 dengan baju tunang, Rai bz kemas bilik, Aniq sibuk main psp ( tiada kaitan ), akhirnya berlangsung jugak majlisnya pada hari Sabtu lepas dengan penuh meriah.. ;)

Sy selaku adik dia, sponsor khemah dua.. hehehe. Ok la tu, kita sponsor gak tau! Ehehehe.. Anyway, majlis start around 3.30 pm. Guess what? Rombongan dari pihak lelaki datang dengan 18 kereta! Wawww.. ramai giler.. :D

My father mintak Pak Din, my uncle utk jadi tukang cakap utk majlis tu. Alhamdulilah.. everything went smooth. :D So.. ikatnye maksimum 2 tahun.. tapi, kalau boleh mintak dipercepatkan. Hehehe...

Jemputan yang datang..adalah dalam 450 orang kot.. macam majlis kawin dah! Hehehe..

This is some pitures from the engagement matrimony :



She looks beautiful aite..? :)



Diyana Suraya and Mohd Hezri Fazhan


My Lovely Family :)


My family - candid! :P


3 anak perempuan En Wahab :D


With abg2 and adik2 :D
( Kioshii, Yusry, Farahin and Faten )



Favourite shot! :D


Some of my angels who came ( clasasmates from MMU )
Lann, Faiz, Fhateem, Whyda and Farah

U guys are the greatest! :D


My dearest Kak Yong and Raja,
schoolmates a.k.a best frens


Actually gamba2 majlis ni ada dalam 400 lebih, cannot upload all. Saudara2 mara from belah mak and abah pon datang. Mama, bapak and famili Abg Shuk pun datang. Aci Tari, Nana Pai and Nana Dik pon mai dari penang! Thanks u guys.. ;) My parents were so happy when they saw ur face :D hehehe.. Adik beradik abah from Kampar and Gopeng pun datang.. sampaikan tak tau pun dah ade baby cousin baru, hehehe..

Pape pon.. it was a wonderful day. Minta maaf pada yang datang sebab tak dapat nk layan, tak terkejar sbb kelam kabut nk handle majlis. Hehe. But i hope the event was great :)


Thanks to Faten and Farahin, plus Encik Bulat, Yusry and of course Mr kioshii sbb banyak tolong masa majlis ni. Sory kioshii ku, asik kene tinggal je.. Itoshii bz layan tetamu. Nasib baik bf kita ni pandai jaga diri, sampai mak pun puji.. hehehe.

Congrats to Dyana.. semoga Jodoh korang berkekalan hingga ke jinjang pelamin and of course hingga ke akhir hayat. Simpan duit cepat, cepat kawin! :D hehehehe...

Cheers!
- Fana a.k.a Farsha





Wednesday, December 17, 2008

Fieda dah kahwin! :-)

Tanggal 12 Disember 2008, sahabat ku, Siti Nor Rafidah telah selamat diijabkabulkan dengan suaminya yang tercinta, Farid.. ehehe. Fieda was my classmate during secondary school, masa form 4 and 5 Budi dulu. Dorang ni dah bercinta lame, but not too sure how long. hehe..

Went to her wedding on Sunday, 14 Dismber 2008, at Taman Dato' Harun. Saya g dengan Mr Kioshii, and some of my old classmates, Effa, Ainur, Dee and Raja. Sampai sane dalam pukul 1.15 pm, keadaan agak mendung.. mesti Fieda lupe nk baling baju atas bumbung rumah dia.. Hehehe..

Here are some pictures from the wedding :


Kecomelan pengantin perempuan .. ;)


All of us.. Effa, Fieda, Raja, Ainur, Dee and Me.. ;)



With mr Kioshii ku ;)

Majlis bersanding start dalam pukul 2.. sempat jgak dorang berarak sebelum hujan turun dengan lebatnye.. heehehe. They do look cute together kn? :D Yang bestnye..si Fieda ni masa atas pelamin, asik dok tergelak.. hehehe.. dia tak abis2 ulang ayat ni " Betul ke aku kawin ni....??"


Hahaha.. apela Fieda. Sememangnya dirimu telah menjadi isteri orang..;) hehehe

Pape pon, semoga jodoh Fieda dan Farid berkekalan hingga ke akhir hayat. Semoga mendapat zuriat yang comel2 tak lame lagi..;) Hehehe...

Cheers!
- Fana a.k.a Farsha

Saturday, December 13, 2008

Sakit Tekak hari ni...

Semalam, had a blast nite with some of my old frens..
Keluar dengan Effa, Dee and Ainur.. they were my classmate masa skola form 4 and form 5 dulu...
Went out at 10 pm, and went to a mamak stall in putrajaya...
Selepas itu, kami ke Karaoke.. waaaa.. :P
Belasah dalam 20 lagu.. dari pukul 1 sampai la pukul 3 pagi..
but.. jangan lupe.. esok keje! Niceee...

And now, saya kat opis.. kemengantukan kesangatan..sbb pagi tadi balik pukul 4, so tido dalam 3 jam je.. hehehe..
but it was a great nite, dah lame tak spent time dengan dorang2 ni..

Thanks u guys.. love ya..;)

Tuesday, December 9, 2008

Dinner at TGIF

For the past 4 days, Mama and Bapak ( My aunty and uncle ) stayed at my house. Rumah dorang terletak hanya 400 meter dari kawasan Tanah Runtuh kat Bukit Antarabangsa.. nasib baik takde pape. So, mama n bapak duk umah kitorang utk sementara waktu. Lagipon, kerajaan pon dah warning suh pindah, sbb kawasan tu bahaya..

Mama and Bapak with their pose.. haha..

So, on Sunday.. around 8.00 pm, kami adik badik duk rasa bosan. Masing2 ngadap TV masing2. All the parents dok tgk TV kat ruang tamu, and kami adik badik tgk DVD kat dalam bilik. Argghh.. bosannya. So, Dyana came up with an idea nk g makan kat MCD. Erm.. best jugak. But then, terasa macam nk belanja my famili, hehehe.. sbb bulan ni cam ade rezeki lebih skit. So ajak g makan kat TGIF. At first masing2 cam dah liat, yelah masa tu dah pukul 8 lebey.. then, everyone agreed..! Yeay..!

So siap2, trus gerak g TGIF kat Subang Parade. Saya melaram dengan jacket baru..! wahaha..sanggup tu! :D hehehe.. so sampai kat TGIF, order our meal.. Saya makan grilled chicken with cheese.. a new meal in the menu. Wa.. memang sangat sedap! Mama n Bapak pon nampak menikmati makanan dorang. hehehe.. mak and abah pon same. Abah kepingin nk makan mud pie, so dia x amik heavy meal.

Mak and Aniq.. asal muka mak camtu? :P

It was a great nite..sbb dah lame tak lepak2 camtu dengan famili.. siap camwhore lagi. Lagipon saya dah lame tak pegang Sony Cybershot saya punye kamera, asik dok pegang DSLR je. Haha. Gamba pon asik goyang. But saya sempat snap a few pictures. ;)

my Abah!

Pasni leh makan kat TGIF lagi.. dah tau faveret menu! Mak abah siap pesan, tahun depan kene banjer lagi.. huahuha.. tk kisah, andai ada rezeki lebih, x salah rasenya saya nk belanja :D...

Hehehehehe..;)


Cheers!
- Fana a.k.a Farsha

Monday, December 8, 2008

Perkahwinan Khatijah & Hanafi at Melaka :)

Lovely Ija.. ;)



Pengantin Rock - Khatijah :D

Last Saturday, on 6 December 2008, Kioshii and I went to Melaka.. sempena wedding kawan baik saya semasa practical kat Aspati dulu, Khatijah @ Ija. Dia dah awal2 lagi dah jemput saya ke majlis perkahwinan dia. Pada mulanya, plan macam nk g ramai2.. but, last2 minit semuanya ada hal, and cancel. Even saya pon rasa macam dah tak dapat nk g je, but last2.. ada orang nk temankan, Kioshii saya la yg teman.. hehee.. Thanks Kioshii!

Gerak dari rumah dalam pukul 9 pagi...dengan kereta lama baruku! haha.. Keta saya yang cantik itu.. tak sangka, kete tu dah seusia dengan saya, tapi masih mampu membawa kami sampai melaka! yeay! Sayang bangat sama itu kereta.. hehehe..

Then, sampai sane dalam pukul 11.40.. awal jgakla, sbb senang nk cari umah dia.. Jumpa Ija, dia bz make up2 lagi.. hehehe. Then, makan sekejap, dalam pukul 1.30 pm, pengantin lelaki pon sampai. Ija n hubby pakai baju serba putih.. wahhh, they so cute and adorable. Ija nampak cantik sangat.. Sy sempat snap a few pixtures.. ;)


Tapi si Ija ni memang Rock.. selamba je dia buat peace masa tengah sanding atas pelamin.. haha.. tapi dia tetap buat muka cute. And hubby dia nampak selamba je.. hehehehe...


With all my MMU frens who came

Fhateem, Me, Inarah, Fad and Tunang Fad ;D

BTW, at the wedding, jumpa some of my MMU frens.. - Fhateem, Lindda Sha, Nina and Nita, Inarah and Fad. Lama giler tak jumpa si Inarah ni.. :P hehe.. so dapat la jumpa ari ni..

Me, Lindda Sha and Fhateem

Then, lepak sane sampai pukul 3.. then, salam2 with the pengantin, trus gerak ke Dataran Pahlawan. Masa OTW tu, nampak si Dato' Shah Rukh Khan dekat Selat Melaka.. haha, ptt la jem je kat kawasan tu, lupa plak on that same day, Shah Rukh Khan datang.. dapat anugerah Dato' tu. Hehe...

Sampai kat Dataran Pahlawan, jalan2 .. wahh..sangat cantik Mall baru ni.. Kedai2 dia pon best! :D yuhuuu! So, jalan2 dengan Kioshii.. Dia sempat beli satu tshirt.. saya blikan one tshirt for little Aniq.. then jalan2 kat Butik Adidas.. wahhhh! terjumpa satu jacket ni.. cantiknya, dah lama mengidam nk bli satu jacket adidas.. pk2 punye pk.. sambar jugak akhirnya jacket tu!! Harga dia dalam Rm200 lebey jugak la after less.. tapi takpe! worth to buy.. :D

Kami gerak kuar dari Melaka dalam pukul 5.30 after had some meals dekat McD. Then.. sampai umah dalam pukul 9 malam. It was a great day! Thanks to Kioshii sbb temankan kite.. ;) Tahniah buat Ija n Hanafi on their lovely wedding! :)

Sunday, November 30, 2008

Belated Birthday Present :D


This is my newest precious gadget..
Kioshii gave it to me as a present for my belated birthday, for this year..
Yeaaayyy.. tercapai impian nk ada PSP..
Tiap2 hari dok melayan main game je.. including my lil bro.. dah macam addicted dah..:P
hehehehe...

Thank you Kioshii for this gift...
Love you.. always.. ;)

Wednesday, November 26, 2008

Apa saya buat sepanjang berada di Taiping?

EE, Stoode, Bal and Me


Apa akan terjadi sekiranya 4 orang yang kepala gile2 pergi trip bersama2? hahaha.. saya ada jawapannya..
Jawapannya.. SEMESTINYA GEMPAK DAN BEST!


Haha.. Semasa trip ke Taiping utk wedding shoot Kak Ita and Abg Wan, macam2 yang kami buat. Bertolak dari sini dalam pukul 6.30 pagi, hari Sabtu ( 22.11.08 ). Siap tapau breakfast kat McD lagi.. huhuhu, sedapnye. Sampai taiping dalam pukul 10.30 am.. laju jugak la si Bal ni bawak kete. hehe..

Sampai2 je.. terus shoot gamba dorang bernikah. Agak tension gak la saya ni nk amik gamba sbb tak pandai MANUAL MODE. Adoii.. tah pape2 je gamba yg saya amik. Tapi, xpe.. demi keazaman nk jadi photografer yg gempak, try jugak! ngiahahaha..

Then, after nikah ( skali lafaz je.. alhamdulilah ).. trus g makan kat homestay. Then, since hari ni takde pape majlis, kami sume gerak ke hotel yg diberi nama Casuarina Inn.. Nk tau sejarah dia..? Bangunan dia.. adalah bekas kem dan dorm tentera British masa zaman dulu.... creepy je bunyinya. Dah terbayang dah cite2 hantu yang ada kawat2 tu! MAKK!!... Masa sampai, agak gloomy dan seram gak suasana dia.. even receptionist dia pon sangat creepy. Haha.. Tapi, dapat tau yang hotel tu fully book utk 2 hari ni, so.. takde la risau sangat.. hehe.

Then, kami sempat singgah di Taiping Lake Garden. YEahh! Tercapai impian ku nk pergi tempat ni. Mule2 jatuh cinta dengan tempat ni masa tgk SEPI. Dorang shoot kt lake ni la.. sangat cantik! Sy siap cari lagi kerusi yang Tony Eusoff ngan Eja dating dalam cite tu.. haha.. last2, jumpa jugak. Happynye!
Then sempat lagi amik gamba lompat2 dengan dorang! iyahh.. memang kali ni berjaya lompat dengan gaya yang agak pelik. haha.. berkali2 jugak try amik pakai shutter, tapi tak berjaya. Last2 .. ee yg snapkan.. sian ee tak dapat join! hehe..


On Sunday, shoot wedding dorang.. majlis bersanding. Alhamdulilah, everything went ok.. cume saya kene byk pektis amik gamba, manual mode ngan composition. Stakat ni, amik gamba ok.. cume tahap nye still beginner. But, EE n Bal banyak tolong saya utk lebih paham camana nk amik gamba.. ;) Thanks korang!

Bakal pengantin tahun depan ( EE dan BAL ) :D

Kami bertolak balik dalam pukul 6 petang, sampai umah dalam pukul 11. Masing2 dah penat n mengantuk. Tapi sempat gak melalak2 dengan dorang masa dalam kete.. hehehe.. Pape pon, pasni saya memang nk g Taiping lagi, sbb kat situ banyak tempat leh melawat.. tak rugi kalau g sane.

Thanks to EE n Bal n Stoode for the experience..
Thanks to Pengantin Baru.. korang memang gempak! :D
and Thanks to Kak Ann sbb jaga kami dengan baik sepanjang trip kami di sane..;)

Cheers!
- Fana a.k.a Farsha

Wedding Shoot - Kak Ita and Abg Wan


Last Saturday, berpeluang ikut EE dan Bal ke taiping untuk shoot gamba wedding member dorang. EE dan Bal dah profesionally start buat wedding photography. Since saya budak baru blaja, request kat dorang kalau ada wedding shoot, sertakan saya skali ( saya muka tak malu :P ). So, dapat la saya ikut ke Taiping.

Went there for 2 days.. and it was a great opportunity and experience for me. Sonok gile kerana akhirnya dapat merasa jadi photografer rasmi wedding someone. hahaha.. slame ni nk start, tapi takde keberanian lagi sbb sorang2.. So, selepas trip ke Taiping, I gain a lot of knowledege!

Ee dan Bal pon banyak share info pasal photography ni.. thanks korang! Appreciate it.. ;)

Saya share skit2 gamba2 yg saya amik. Saya ni beginner lagi, so takde la cantik sangat.. :P





Lastly, thanks to EE and Bal kerana memberi saya peluang. Pasni ajak lagi tau! wahahaha.. and azam pasni, nk bli Wide lens.. wawawa..:P

Tak lupe, encik Stoode.. kerana jadi teman sepanjang trip ni..;)

ps: Nnt upload gamba lagi.. banyak sangat, tak tau nk pilih..:D

Monday, November 24, 2008

Saya kene tag!

Penangan wide lens kepunyaan ee! waaa.. mau beli!

Tagged by WarnaWanie:

* 2 names you go by
1. Fana
2. Farsha

* 2 things you wearing right now
1.Tudung yang agak2 kaler oren..
2.Baju kurung warna merah ( ayu.. :P )

*2 things you want very badly at the moment
1.New Wide lens! ( Inspired dari EE )
2. Gamba2 dari kamera EE dengan Bal ( masa kat taiping ) hehe..

*2 things you did last night just before bed
1.Kemas katil yang agak bersepah..
2.SMS kat kioshii..cakap nk tido.

*2 thing you ate today
1.Roti Nutella! :D
2.Roti Nutella ( Slice ke2.. )

*2 people you just spoke with
1.Mak
2.Kak Aza ( Opismate )

*2 things you are doing tomorrow
1.Esok? ermmm.. edit gamba..
2.Siapkan keje2 yg spatutnye :P

*2 longest car rides
1.Puchong to Terengganu - g wedding kak wani
2.Mumbai to Pune - Training in India ( bapak jauhnye perjalanan )

*2 favorite beverages
1.Milo Ais
2.Fresh Oren

*2+1 person who are chose to do this tag
1.Dyana
2.EE
3.Elia Juaini :D

Monday, November 17, 2008

A fun day, yesterday.. :)

Yesterday, was a super dooper great day for me. Me and my darling Kak Yong ( KY ), plan to go and mandi at Sungai Gabai. Actually, dah lame plan, smalam baru dapat tunaikan. So, ajak Bonda and Syarmin, plus family aunty Rozi ( Miera, Farah, Atira and Fikri ). Sy bawak Aniq skali.

Around 9 am sampai Sg Gabai. Bermandi sakan la kami. Tapi takleh upload gamba kat sini, bahaya. Hehehe..

At 12 noon, gerak kuar dr Gabai since orang dah ramai. Dah takde tempat kosong dah kat Gabai tu. Then, straight to Aunty Rozi's house. Sempat la kami makan2, siap tido lagi.

Later, in the evening, dorang ajak me to go for a photoshooting dekat taman near to their house. Ky and lain2 dah terjebak dengan gamba2 DSLR ni. Hehehe. So, jadila potografer tak rasmi mereka..:P BTW, the taman called TAMAN PUDU ULU. What a funny name..:P hehehehe...

Here are some of the pictures taken :

Our FRENSHIP star!

Adore them so8 much!

Beshfren - Aunty Rozi and Bonda


It was a great day. Happy to spent time with all this cute people. Love yu all!

Ps:

1) Thanks to Aunty Rozi, sbb sudi menerima kami di rumah nya.. :P
2) Thanks to Bonda, for her love for us.. ;)
3) Thanks to KY, sbb ajak g amik gamba.. hasilnya memang best!
4) Thanks to Min, kerana masih malu2 dengan saya..:P
5) Thanks to Miera, sbb sudi bangun dr tido utk ikut kami amik gamba..
6) Thanks to Farah, sbb sudi kasik akak share katil :D
7) Thanks to Atira, sbb sudi lompat banyak kali utk shoot gamba.. :D
8) Thanks to Aniq sbb tak buat 'perangai' sepanjang trip ini.. :P
9) And last but not least, to Fikri sbb sentiasa looks cute and adorable to me.. :D

Hehehe.. love ya guys!

Rayyan's official smile :-)

Comel! :D

Last Saturday, when to visit my new nephew.. Muhammad Rayyan.
Born on the first day of November, 2008.. ( Same day with my sister big day! )
Hehehe.. Seharian dukung dia. Rayyan ni kuat tido.. bayangkan dari pukul 4.30 kami datang,
dia tido je sampai kami balik. Hehe. But, no matter what, even he was sleeping, he looks cute.
Tak sabar nk tggu dia besar, mesti lagi cute! Yeay!
Love yu Rayyan! :D

Cheers!
- Fana a.k.a Farsha

Saturday, November 15, 2008

Inspired by My Litlle Attryssa ;)

Client : Crocs :P
Talent : Nor Dini Attryssa Bt Mohd Shukri Hussain
Location : Keramat, Kuala Lumpur
( Copyright to Fanapicaholic )


Today was a fun day.. Just got back from Kak Shima's and Abg Sukri's house.
Hajat di hati nk melihat Mohd Rayyan yang baru berusia 15 hari..
Tercapai niat ku itu! But, this post it's not about Rayyan.. ( Nnt akan di update :D )
Today's post for my Little Attryssa, Rayyan's sister..
Took a lot of her pictures today.. and one of them gave me an idea to create somthing.
This is not the official advert for CROCS.. just something I did for my own enjoyment, besides practising my skills for advertisement. Ngiahaha.. :D
Isn't she cute? :D

Cheers!
- Fana a.k.a Farsha

Friday, November 14, 2008

Ingat kat katil je skang ni...


Skarang dah pukul 12.12am..
Saya masih tak tido lagi..kerana menyiapkan keje yg spatutnye kene hantar esok pagi..
Saya ditemani 2 bodyguard - Mazli n Mujib.. hehehe..
Tapi mostly keje saya dah siap, tapi cam kesian plak kat dorang ni, kalau saya tinggalkan..
Dahla mr mujib yang jadi saver malam ni.. dia lah yang tolong setelkan mostly masalah keje saya ni..
Cayalah mr mujib!

Waa.. antoknye..
Dah la lapa, tak dinner lagi...
esok nk siapkan keje Alliance Bank pulak..
Adoila....
Takpe, cari rezeki kn?
Mesti mak, abah, dyana, rai and aniq tengah lena dibuai mimpi kat atas katil..
Termasuk la Kioshii saya, mesti dah berdengkur kan? Tak gitu kioshii? :D

Tuesday, November 11, 2008

Cerita RM 1.00


Just now, had dinner with my siblings and my father.. Hari ni mak takde, gi kursus kat Jalan PJ agaknya. 3 hari kurusnya.. so, tinggallah kami anak beranak 5 orang kat rumah. Had our dinner. Tak tau kenapa, muka masing2 mencuka je. Tak tau la samada disebabkan sbb mak takde, atau masing2 ada masalah masing2..

Lauk udang dan kari ayam yang terhidang pon, tak luak sangat.. pelik kn? Erm.. maybe sbb mak takde, masing2 terasa kot, walaupon kalau mak ada, kami kene bebel je..:P hehe..

Then, after dinner, siap2 kemas semua, sy masuk la bilik. Hajat di hati nk siapkan keje yg sepatutnya disiapkan. Sampaikan apabila Kioshii saya ajak gi mamam aiskrim pon, saya terpaksa menolak. Bukan tanak, nak sangat2.. tapi tgk abah yang takde mood, cam takut je nk tanye. Hehehe.. So, tangguh dulu yek kioshii..

Then, buat la keje kat PC.. suddenly Aniq, my brother masuk bilik.. dengan muka penuh syahdu dia cakap :

Aniq : " Fana.. aniq nk mintak seringgit boleh tak?" ( He calls me Fana, runs in the family :D )

Fana : " Seringgit? Aniq nk buat ape? "

Aniq : " Em.. kalau aniq cakap dengan fana, jangan cakap dengan abah tau?"

Fana : " Ok... Apasal?"

Aniq: " Aniq nak beli BIDAMAN kat sekolah, kawan aniq cakap ada jual. RM6.. aniq tak cukup seringgit je.."

Saya pandang je muka dia.. dia buat muke kesian.. hehe. Tak sampai hati plak kalau tak kasik. So, sy pon capai la wallet, kluarkan RM1, kasik kat dia.. Dia punya la happy.. siap jerit nk bli BIDAMAN esok. Hehe.. Kelakar je..

Then.. smbung la buat keje. Tibe2, Aniq datang lagi...

Aniq : " Fana.. nk lagi seringgit boleh tak?" ( kali ni lagi meliang-liuk badan dia sambil bercakap )

Fana : " Aik? Tadi kan dah bagi.. kenapa nk tambah lagi?" ( Dah mula was2 dengan niat dia.. takut dia tipu )

Aniq : " Aniq dah ada RM4, aniq simpan. Pastu tadi fana dah kasik kat aniq seringgit, so dah RM 5.. tinggal lagi seringgit je tak cukup.. plisss "

Siap plssss tu? Budak 8 tahun pandai merayu2 nk mintak duit. Haha.. smtimes, adik saya ni tak sepadan umur, gaya pkran dia agak matang. Hehe.. Saya tanye la dia :

Fana : " Knape tak mintak Kak Dyana ( kakak sulung )?"

Aniq : " Tanak la.. dia cam garang je.."

Saya tergelak je.. Rasa cam chumel je adikku yang sorang ni. Then, amikla wallet, kasik dia another RM1.. Dia menjerit lagi kali ni, tapi ditambah dengan pelukan. Dia peluk saya, sambil cium pipi..sambil kata " Thank u fana.. sayang fana.."

That time, I just thought that, I really greatful to have a little brother called ANIQ. He's cute and adorable. Sampaikan RM1 tu, saya rasa macam nilai dia dah macam Rm1 juta.. bila saya bagi kat dia. :) Hehe..

And now, he is sleeping + snoring on my bed, holding the RM6 in his hand. ;-)

Monday, November 10, 2008

G.I.R.L.S Fun Day!

( Rai, Dyana, Me and Mom )

Yesterday, went shopping with my Mom, Sisters ( Dyana and Rai )..
As a conclusion, we went to Semua House, Alinas, SSF Deco Mart and some stores which sells woman's clothing..
The objective of the day, to went out and look around for my sis's engagement 'hantaran'..
Well, instead of 'surveying', we all end up buying.. ;P ngiaahahaha...

My mom bought a lot of stuff at SSF deco mart, most of them is for the hantaran..
Meanwhile, I bought a blouse which look like a baju kurung.. hehe..
And plus, buy a 'jubah' as my preparation for January..
Preparation for what? Wait n See.. ;D

We all had fun yesterday.. the great thing to watch is, Dyana's face.. She looked worried and exhausted.. maybe she was thinking about the budget for her engagement day.. well, if u want to get married, u need a lot of money.. rite? :D

Ps : Hey! I've got another henna today! yeay! it look much better than the previous one which I had from the pasar malam..:P

Sunday, November 9, 2008

Berriadah sambil Menyambut Burfday Syakir.. :)

The best shot that I've captured..

Last night, Abg Jiji ( My selang 2 umah neighbour ) ajak sy ada family utk g main badminton kat Kelab Komuniti Cyberjaya. Dah lame tak xcercise katanya.. hehehe. Memang pon, ni pon dah rase cam dah put on weight! ahhh.. tension je. So, after plan everything, my dad pon sempat book kan court utk mlm ni.



So, about 7.40pm, gerak dengan abah.. mak tak dapat pi, ada meeting Kat Ulu Slangor. Dyana pon tak pi, dating ngan bakal tunang.. whehehe.. so, g dengan Abah, My younger sister and My little bro.. and also keluarga jiran lagi satu, Mr. Nazri and wife and kids. Sampai sane around pukul 8. Trus main badminton. wahhh seronok nya dapat xcercise. Tanpa buat warm up, trus blasah main.. haha.. memang sakit2 badan la gamaknya mlm niii...

Mr Nazri and Abg Jiji

Pastu prtner up with Abg Jiji, lawan dengan Mr Nazri and Kak Wan ( Wife abg Jiji ).. huh! Kalah teruk nye.. hahaha.. Mr Nazri tu pandai main, memang aaa... Pastu lawan 2 set dengan my sis and Mr nazri lagi, kalah jugak! Adoii.. wat malu kaum jee..:P But, it was fun apabila dikalahkn..:P

( Birthday Boy-Syakir )

( Mummy and Daddy )

Aniq, Syakir, Izzah and little Hani Natasha..;)

Then, after setel main for one hour, abg Jiji bawak KFC, nasi goreng, drinks.. so, makan la pastu.. daripada workout tadi, dah turun setengah KG, pastu naik balik sbb melantak banyak! :P hahaha.. lawak je.. Then sambut besday Syakir, anak ke 2 abg jiji.. hehe.. besday dia yang ke 8 tahun..:)


They are best buddies - Aniq and Syakir

Then, abah belanje main pool table.. main la dengan tiada bakatnye.. hehehe... ;) Paling pro main pool table, abah la.. sbb dia dah biase main masa zaman dia blaja kat Winsconsin dulu.. hehehe...

Pemain Pro - Abah

Around 11 pm, kami semua balik. Sampai umah je, Tuhan je yang tau betapa sakitnya tangan kanan saya... But, it was fun.. ;) Sonok sangat dapat lepak2 dengan these 'cool' neighbours.. dah macam adik badik..:D

ps : Buat Syakir, Slamat ari jadi yang ke 8.. smoga panjang umur, diceriakan slalu, mummy and daddy terus menyayangi Syakir.. and, nnt tuntut RM 5 kat kak Rai.. :P sbb dia kalah betting dengan syakir smalam! Wuuhuu!