Friday, January 5, 2018

.Under the Bridge of MEX Highway.

My routine to work, park my car at my designated park spot. Walked around 200 metres to my office building. During my walk from the parking to the building, I will by pass under a highway bridge, which was the MEX highway btw.

The structure memang besar giler.. and terdetik selalu dalam hati, "Ni kalau bwk kamera best ni..". Haha. Been thinking to test amik gambar kat sini, tapi pk jugak, mana ada model?

So.. what I did? I casually asked my colleagues.. "Eh korang, nak tak amik gambar bawah jambatan? Kita plan satu hari pakai baju kaler sama.. korang pose, aku amik gambar. Nak?"

Surprisingly, they said YES. Haha.

So.. on the promised day, they all wore the same color as plan. Andddd, this happened :

01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
16
17
18
19
20
21
22
23
24

These pictures turned out meaningful, as I thought it would be. Hilang stress mak nk menembak.. haha. :D

I am blessed to be surrounded with beautiful friends. They are so nice to follow whatever I asked them to do, and pose. Hehe. I am lucky to have such a great friends. :)

I love you guys ..and I miss my ex-ex colleague also. Rindu geng-geng yang dah tukar tempat keje, some ex-interns too. Huuuu.

Love!

Tuesday, December 19, 2017

.Trip to the North.

It's December already?

Cepatnya masa berjalan. Sekejap je dh nk habis tahun dh. Huhu. Tibe-tibe rasa macam xingat dah apa azam masa tahun baru ari tu. Hehe.

Oh well. Sepanjang tahun ni, aktiviti was a bit limited since mengandungkan Ishak ari tu. He was born in June.. then pantang, then masuk kerja balik, then adjust life balik, then tetap huru-hara. Tup tup dah hujung tahun. Huhuk~

Tahun ni memang xsempat nk berjalan sangat.. sian anak-anak. Huuu. However, last November.. gigih la ibu nak bawak anak-anak berjalan. Since takde specific plan nak ke mana, ibu terus decide nk pi Alor Star sebab nk melawat my lovely MMU Mates who is staying in Alor Star, cik Kiyu kita. Hehe..

So on 4th Nov we went there, stay there for 2 nights.. :) Here are the pictures!


IMG_4558
IMG_4561
IMG_4562
IMG_4563
IMG_4565
IMG_4572
IMG_4576
IMG_4577
IMG_4579
IMG_4585
IMG_4588
IMG_4594
IMG_4597
IMG_4600
IMG_4607
IMG_4614
IMG_4617
IMG_4622
IMG_4624
IMG_4628
IMG_4634
IMG_4674
IMG_4676
IMG_4681
IMG_4721
IMG_4722
IMG_4725
IMG_4727
IMG_4756
IMG_4761
IMG_4767
IMG_4768
IMG_4769
IMG_4771
IMG_4773
IMG_4774
IMG_4776
IMG_4778
IMG_4780
IMG_4782
IMG_4791
IMG_4800
IMG_4807

The highlight of the trips was, when we passed by Chupin. Huhu.. Sukenye scenery situ. Tapi ladang tebu semua dh takde sbnrnye, dah lapang dah kawasan situ. Masa kitorang lalu, ari dah nak hujan.. so we just stop tepi jalan to take a few photos there. :)

IMG_4637
IMG_4640
IMG_4646
IMG_4652
IMG_4658
IMG_4663
IMG_4669

Santekkan? Ibu suke la tempat2 camni. Ilyas ngan Laila je yg mampu posing. Ishak dah cranky nk tdo dah masa ni.. huhuk. Gambar lengkap 5 orang pun xdapat nk amik sbb da hujan masa tu. Huhu.

Overall it was a fun trip and a beautiful one. Thank you sgt to Kiyu and Husband (zam) sbb sudi melayan kami mcm pelancong haha. Depa gigih bawak jalan sana-sini.. hehe. Walaupun berkali dah pi Alor Star ni, tapi still rasa best setiap kali datang. Especially shopping kat Padang Besar.. hehehe.

Hopefully Allah murahkan rezeki kami satu family utk pergi berjalan lagi. Al-maklumlah, anak dah 3.. budget sentiasa ketat sendat. Semua kene pre plan dulu hehehe. Inshallah, next trip.. Amin!

Love,
Farsha a.k.a Fana.